Junior- & Knatteträning

Juniorträning

Knatteträning
Vår verksamhet börjar från ca 5 års ålder med Knatteträning, som bedrivs på lördagar kl 8.45-11 under vår och höst. Barnen blir indelade i olika grupper utefter ålder och hur långt de har kommit i sin golf. Självklart försöker vi även om möjligt att ta hänsyn till barnens kompisar. Varje grupp tränar under ca 1 timma.

Pitch & Fun-träning
Vid 10 års ålder börjar juniorträningen. För de juniorer som ännu inte har fått handicap, eller som just har fått spelhandicap erbjuder vi Pitch & Fun-träning året runt. Under utomhussäsongen håller vi till på klubben på söndagar kl 10.00-11.30, och när banan har stängt erbjuder vi inomhusträning med klubbens pro i Komethallen (Järfälla) på onsdagar 18.00-19.00. Vår träning syftar till att utveckla juniorens golfspel, vilket vi till stor del gör på klubbens korthålsbana, och förbereda junioren för att nå spelstandarden ”spelhandicap” och därigenom kunna börja spela på stor bana.

Juniorträning hcp 40 eller bättre
För de juniorer som har kommit lite längre i sitt spel, oftast för barn 10 år och äldre och med handicap under 40, erbjuder klubben juniorträning året om, genom utomhusträning på klubben varje tisdag och/eller torsdag under säsong, och inomhusträning i Komethallen på onsdagskvällar när banan har stängt. För att delta i juniorträningen måste junioren vara medlem i Kungl. Drottningholms GK, antingen som fullvärdig medlem eller som Pitch & Fun-medlem som du hittar här.

Vi delar in grupperna efter handicap och ålder, därför kommer du att träna på onsdagar i Komethallen kl 19-20 eller 20-21, med start den 16 januari 2019. Därefter kör vi på varje onsdag med undantag för sportlovet, fram till den 20 mars. Nu börjar det också bli aktuellt för de juniorer som vill att börja tävla. Vi rekommenderar varmt att junioren deltar i de tävlingar som arrangeras på klubben, eftersom det är ett utmärkt sätt att träffa nya golfkompisar och utveckla sin golf. Du hittar mer information om våra juniortävlingar om du klickar här.

Läger
Vi anordnar även läger i inledningen av sommarlovet för de juniorer som är intresserade av en vecka full med kompisar, mycket golf och massor av roliga aktiviteter. Mer information om våra läger hittar du om du klickar här.

Har du frågor om Juniorträningen eller om våra läger är du välkommen att kontakta Annika Lundborg på tel 08-759 03 11 eller genom att maila på info@kdrgk.se.