Junior- & Knatteträning

Juniorträning

Vår verksamhet börjar från ca 5 års ålder med Knatteträning, som bedrivs på lördagar kl 8.45-11 under vår och höst. Barnen blir indelade i olika grupper utefter ålder och hur långt de har kommit i sin golf. Självklart försöker vi även om möjligt att ta hänsyn till barnens kompisar. Varje grupp tränar under ca 1 timma.

Tillsammans med äldre juniorer som tränare (under ledning av klubbens tränare) syftar knatteträningen till att ge en lekfull introduktion till golfen. Barnet får utmaningar att lösa och får utifrån sina förutsättningar lära sig spelet. Träningen ser inte ut som traditionell träning där tränaren instruerar och jobbar med teknik. Vi arbetar till exempel med tennisbollar. Detta för att låta barnen få möjlighet att hitta golfrörelsen utan att slagna bollar blir en risk för övriga barn runt omkring.

Det är viktigt att barnen är klädda efter vädrets förutsättningar. Vår knatteträning bedrivs utomhus, och för att barnet ska ha så kul som möjligt är det viktigt att vara klädd efter de väderförhållanden som råder. Kom ihåg att märka såväl utrustning som kläder med namn, så att eventuellt borttappade saker kan komma tillrätta.

Vi anordnar även läger i inledningen av sommarlovet för de knattar och juniorer som är intresserade av en vecka full med kompisar, golf och massor av roliga aktiviteter. Mer information om våra läger hittar du om du klickar här.

Juniorträning
Pitch & Fun-träning

Vid 10 års ålder börjar juniorträningen. För de juniorer som ännu inte har fått handicap, eller som just har fått spelhandicap erbjuder vi Pitch & Fun-träning året runt. Under utomhussäsongen håller vi till på klubben på söndagar kl 10.00-11.30, och när banan har stängt erbjuder vi inomhusträning med klubbens pro i Komethallen (Järfälla) på onsdagar 18.00-19.00. Vår träning syftar till att utveckla juniorens golfspel, vilket vi till stor del gör på klubbens korthålsbana, och förbereda junioren för att nå spelstandarden ”spelhandicap” och därigenom kunna börja spela på stor bana.

För att kunna delta i Pitch & Fun-träningen måste junioren vara medlem i Kungl. Drottningholms GK, antingen som fullvärdig medlem eller som Pitch & Fun-medlem som du hittar här.

Träningarna för 2019 sätter igång onsdagen den 16 januari i Komethallen i Veddesta. Därefter tränar vi varje onsdag kl 18.00-19.00 fram tom den 20 mars, med undantag för sportlovet. När våren kommer flyttar vi ut och tränar på söndagar kl 10.00-11.30 på golfklubben.

Vi tränar följande datum på våren: 28/4, 5/5, 12/5, 19/5, 26/5, (Uppehåll 2/6) och 9/6, och på hösten: 18/8, 25/8, 1/9, 8/9, 15/9, 22/9 och 29/9. Efter ett litet oktoberuppehåll och ses vi för inomhusträning i Komethallen igen, med start den 6 november kl 18:00-19:00.

Vi har tyvärr inte möjlighet att låna ut någon utrustning, så junioren behöver ta med egna klubbor. Det räcker med någon eller ett par järnklubbor och en putter i rätt storlek. Om du har frågor kring utrustning så tveka inte att fråga våra tränare. De hjälper gärna till!

Viktigt också att junioren har kläder efter väder. All träning bedrivs utomhus under säsong, och för att det ska vara så kul som möjligt för junioren är det viktigt att vara klädd efter de väderförhållanden som råder. Kom ihåg att märka såväl utrustning som kläder med namn, så att eventuellt borttappade saker kan komma tillrätta.

Träningskostnad inkl. Pitch & Fun-medlemskap för hela året 2019 är 3695 kr.

Träningskostnad för junior som redan är Pitch & Fun- eller fullvärdig medlem för hela året 2019 är 2700 kr.

Har du frågor om Pitch & Fun-träningen är du välkommen att kontakta Annika Lundborg på tel 08-759 03 11 eller genom att maila på info@kdrgk.se.

Juniorträning
För de juniorer som har kommit lite längre i sitt spel, oftast för barn 10 år och äldre och med handicap under 40, erbjuder klubben juniorträning året om, genom utomhusträning på klubben varje tisdag och/eller torsdag under säsong, och inomhusträning i Komethallen på onsdagskvällar när banan har stängt. För att delta i juniorträningen måste junioren vara medlem i Kungl. Drottningholms GK, antingen som fullvärdig medlem eller som Pitch & Fun-medlem som du hittar här.

Vi delar in grupperna efter handicap och ålder, därför kommer du att träna på onsdagar i Komethallen kl 19-20 eller 20-21, med start den 16 januari 2019. Därefter kör vi på varje onsdag med undantag för sportlovet, fram till den 20 mars. Nu börjar det också bli aktuellt för de juniorer som vill att börja tävla. Vi rekommenderar varmt att junioren deltar i de tävlingar som arrangeras på klubben, eftersom det är ett utmärkt sätt att träffa nya golfkompisar och utveckla sin golf. Du hittar mer information om våra juniortävlingar om du klickar här.

För de juniorer som tränar på tisdagar börjar utomhusträningen tisdagen den 23 april 2019. Om du istället har valt att träna på torsdagar börjar utomhussäsongen den 25 april 2019. Träningen är kl 18-19 såväl tisdagar som torsdagar. Du väljer själv om du vill träna en eller två gånger i veckan. Vi kommer att träna i olika grupper beroende på vilken nivå junioren är på.

Sista träningen för vårens träning är den 4/6. Höstträningen på klubben tar fart igen den 20/8 respektive 22/8. Samma grupper och tider som på våren. Vi kör på fram till och med den 24/9 och 26/9. Utomhussäsongen avslutas sedan med en uppskattad tradition, nämligen MÖRKERGOLFEN den 27 september. Mer information och anmälan till Mörkergolfen hittar du klickar här.

Men vi lägger inte klubborna på hyllan än utan alla är välkomna tillbaka till Komethallen och inomhusträningen som tar vid onsdagen den 6 november. Årets sista träning blir den 11 december!

Kostnaden för juniorträningen är 2700 kr per år, och inkluderar såväl utomhus- som inomhusträning. Anmäl till träningen hittar du här.

Läger
Vi anordnar även läger i inledningen av sommarlovet för de juniorer som är intresserade av en vecka full med kompisar, mycket golf och massor av roliga aktiviteter. Mer information om våra läger hittar du om du klickar här.

Har du frågor om Juniorträningen eller om våra läger är du välkommen att kontakta Annika Lundborg på tel 08-759 03 11 eller genom att maila på info@kdrgk.se.

Medlemssidorna

Veckans väder

Facebook
×