Juniortävlingar övrigt

Året när junioren fyller 13 år öppnas möjligheten att börja tävla utanför klubben. Teen Tour (ca 7 tävlingar), Teen Cup (utslagstävling i 4 omgångar) och JMI (ca 20 tävlingar nationellt) är de tävlingar som finns. För att få en skjuts i sin golfutveckling är det viktigt att du som är förälder tar reda på hur det fungerar med tävlande och ställer upp med skjuts.

Stockholms Golfförbund ordar också junioraktiviteter med fokus på bredd inom ramen för Golfgrabb STHLM samt Golftjej STHLM, samt har uttagningar för deltagande i Golfteam STHLM. Kungl Drottningholms GK har juniorer som regelbundet deltar i såväl bredd- som spetsverksamhet arrangerade av Stockholms Golfförbund. Mer information och länkar till anmälan hittar du nedan.

Golftävlingar arrangerade av Stockholms Golfförbund

Golftävlingar arrangerade av Svenska Golfförbundet

SGDF Mini Tour - SGDF Mini Tour är öppen för flickor och pojkar födda 2003 eller senare, dvs 16 år eller yngre. Lägsta hcp gräns för att delta är 18,5, dvs hcp grupp 4 och högre. Samtliga 3 klasser spelar 9 hål poängbogey med handicap från röd tee.
Handicap-gränser
• Klass 1 flickor och klass 2 pojkar Hcp grupp 4 och 5 (Hcp 18,5-36)
• Klass 3 gemensam för både flickor & pojkar Hcp grupp 6 (Hcp 37-54)

SGDF Rookie Tour - Tävlingen är öppen för juniorer (födda 1998 eller senare), som representerar klubb inom SGDF. Spelare som har lägst hcp 8,0 och högst 30,0 får delta.18 hål slaggolf med handicap. Pojkar spelar från blå tee och flickor spelar från röd tee.

Teen Cup - En av världens största golftävlingar för juniorer, Teen Cup är unik inte bara till sin omfattning utan även till sin form. Teen Cup börjar som en breddtävling på klubbnivå, där alla upp till 16 år kan delta. Där kan man kvalificera sig vidare till Gruppkval och Regionkval. Därefter spelas Riksfinal där de bästa i respektive åldersklass och spelar om epitetet ”bäst
i Sverige”.
Deltagare: Teen Cup genomförs i fyra klasser, vardera klass uppdelad i pojkar och flickor: 13 år, 14 år, 15 år och 16 år.

Teen Tour First SGDF - Teen Tour First är första steget i Teen Tour-trappan för flickor och pojkar upp till 21 år som har tävlingserfarenhet. Tävlingarna arrangeras i distriktet av Svenska Golfförbundet och SGDF tillsammans.
Vad är Teen Tour? Teen Tour är golfens ungdomstour.
Med upp till 30 tävlingar per tävlingsomgång är det ett fantastiskt trappstegssystem för dig som golfspelande ungdom. Trappan består av 3 steg från Teen Tour First till Teen Tour Elite. Tävlingarna ser olika ut på de olika nivåerna och mellan olika omgångar. Allt från 18 hål slaggolf scratch på Firstnivå till 4 dagars matchspel (JSM) på elitenivå.

Kvaltävlingar Junior Masters Invitational 2019 (JMI)
-Spelas på Kungl. Drottningholms GK den 7 augusti

Golftjej Stockholm - Golftjej STHLM startades 2012. Syftet är att skapa förutsättningar för tjejer 11 år och uppåt, som har minst 54 i hcp, att hitta golfkompisar över klubbgränserna och därmed hitta glädjen att satsa på golf som idrott. Målet är samtidigt att skapa och ge ledare och föräldrar lokalt på respektive klubb verktyg att bygga en stark verksamhet hemma på klubben.
Kriterier som spelare bör uppfylla:
11 år eller äldre
Hcp 54 eller bättre
Medlemskap i en klubb inom Stockholms Golfdistrikt

Golfgrabb Stockholm - Golfgrabb STHLM är en satsning av Stockholms Golfförbund som vänder sig till pojkar i mellan 11-15 år. Genom Golfgrabb STHLM vill Golfförbundet i Stockholm stödja och ge en chans till fler att förkovra sig inom golfen och med inspiration och stimulans få fler att träna, tävla och få kompisar över klubbgränserna.
Kriterier som spelaren bör uppfylla:
Du har golf-id, deltar i hemmaklubbens träningsverksamhet för juniorer och tävlar regelbundet eller vill börja spela riktiga golftävlingar.
Exempel på tävlingar du kanske spelat: SGDF Mini Tour, SGDF Rookie Tour, Skandia Tour First SGDF (numera Teen Tour) eller på högre nivå.
Du är 11-15 år gammal.

Golfteam Stockholm - Golfteam STHLM är en kompletterande verksamhet för Stockholmsdistriktets lovande golfjuniorer i ålder 15-16 år med inriktning mot toppen. I verksamheten ingår coachning, utbildning och träning inom de mest väsentliga områdena i ämnet golf. Golfteam STHLM är en av vägarna till landslagen och är spetsen i distriktets verksamhet.
Utbildningen pågår under en tvåårsperiod med en progression av innehållet mellan år 1 och 2.