Seniorer

Seniorkommittén 2017
Ordförande är Nina Blockström, och övriga ledamöter är Ellen Britz, Torbjörn Blockström, Ulla Teljing och Lena Stahre Blennholm. Vi har målet att se till att klubbens seniormedlemmar får en riktigt trevlig och prisvärd spelsäsong.

seniorkommitten20172.jpg

Spelprogram 2017

Säsongsstarten sker torsdag den 20 april. Den 27 april har vi kanonstart med lagtävling och gemensam kostnadsfri lunch för alla Tour- och Matchanmälda. Den 15 juni och vid avslutningen den 28 september har vi motsvarande upplägg. Torsdagen den 14 september blir det ”favorit i repris” matchspel, damer mot herrar. Förutom sistnämnda tävling spelar vi poängbogey indelad i åldersklasser.

Årets sex bästa resultat adderas över hela säsongen. Här delas priserna ut i samband med avslutningslunchen.
Under de andra tävlingarna med kanonstart blir det också priser för såväl lag som för deltagarna i de olika årsklasserna.
Därutöver ordnas ett lotteri för mindre framgångsrika spelare.
Klicka HÄR så ser du årets hela spelprogram för seniorer och HÄR finns tävlingsregler för seniorernas torsdagsspel.
För att se resultaten loggar du in på Tävlingar/Seniorer på klubbens hemsida. Resultaten sätts också upp på anslagstavlorna för seniorgolfen vid ingången till omklädningsrummen.

Spelformer och avgifter

Touren
Liksom tidigare spelar vi poängbogey förutom i matchen damer mot herrar. Herrar får välja att spela från tee III eller IV och damer från tee IV eller V. Detta gäller vid varje speltillfälle.
Vid varje omgång deltar man samtidigt i Guldpengen. Den tävlingen är uppdelad i två klasser, damer och herrar. Priserna i form av checkar fördelas proportionellt till antalet deltagare varje spelomgång. Startavgiften för tourtävlingarna inklusive Guldpengen är 40 kr. Startavgiften betalas i receptionen innan start.
Anmälan till varje icke-lottat torsdagsspel sker som tidigare i Seniorpärmen i receptionen. För kanonstarter och andra lottade tävlingar görs anmälan via ”Min Golf”. Vi har en blocktid mellan 08.00-11.30. I lottade tävlingar spelar vi med 3-bollar, i icke lottade med 3- och 4-bollar.
OBS! Anmälan ska ske senast klockan 09.00 måndagen före tävling.

Match

Matchspelet pågår under hela spelåret. Lottningen görs av Seniorkommittén och anslås i entrén till omklädningsrummen. Prisutdelning vid säsongavslutningen.
Anmälningsavgiften för deltagande i Seniortourerna och Matchspelet är 50 kr för respektive spelform. Anmälan och betalning till Tourer/Matchspel ska ske senast den 12 april och görs här.

OLD9
OLD9, spelas på tisdagar som poängbogey över 9 hål. Damer och herrar tävlar i samma klass från tee IV. Tävlingsledare är Bengt Johansson och Bengt Nylander.
Anmälan i pärm i receptionen. Tävlingen omfattar sex speldagar, den 16/5, 13/6, 11/7, 8/8, 22/8, och 12/9. Starttider mellan 8.42-9.17. Ingen anmälningsavgift. Avgiften per gång är 30 kronor som erläggs i lådan i receptionen. Resultaten redovisas löpande på anslagstavla utanför herrarnas omklädningsrum.
Scorekorten handhas av Bengt Johansson. Avslutningslunch med prisutdelning sker vid sista speldagen. De två bästa resultaten under säsongen räknas samman för att utse pristagarna.
Segraren erhåller en inramad teckning med golfmotiv utförd av Tecknar-Anders.

Träning
Seniorkommittén har nöjet att inbjuda er till vårträning. Vi måste dock begränsa antalet deltagare till 12 per gång och till en gång per person.
Onsdagar 10.00 - 11.00

Träningstillfälle Datum Innehåll
1 26 april Chipping
2 3 maj Puttning
3 10 maj Pitch/Bunker - Fullbokad
4 17 maj Pitch/Bunker

Här gäller först till kvarn. Kostnaden är 50 kr och betalas i samband med anmälan här nedan.
Skicka ett mail till info@kdrgk.se om du vill ställa dig som reserv till de fullbokade tillfällena.

Har du idéer eller förslag? Skicka ett mejl till Seniorkommitténs ordförande nina.blockstrom@gmail.com – vi välkomnar idéer som höjer klubbkänslan och gemenskapen bland våra seniormedlemmar.