Seniorer

Seniorkommittén 2019
Ordförande är Nina Blockström. Övriga ledamöter är Lasse Blomberg, Torbjörn Blockström, Ulla Teljing och Göran Gustafsson. Vårt mål är att se till att klubbens seniormedlemmar får en trevlig och prisvärd spelsäsong.

Speltempo
Trots att vi är seniorer måste vi anstränga oss att hålla ett bra speltempo.
Håll därför kontakt med framförvarande boll. Om ni inte kan det, släpp igenom!
Från och med i år får ni bara leta i 3 minuter. Slå därför en provisorisk boll om ni misstänker att den första blir svår att hitta och att den inte hamnat i ett pliktområde så att ni inte måste gå tillbaka och sätta en ny boll i spel!
Försök att förbereda er för nästa slag från tee, på banan eller på green innan ni kommit fram till er boll. Lämna green så fort ni hålat ut och fyll i scorekortet på nästa tee. Först till tee slår ut och skriver sedan!

Spelprogram

Säsongsstarten sker torsdag den 25 april om banan är öppen. Den 16 maj har vi kanonstart med lagtävling och gemensam lunch. Den 8:e augusti och vid avslutningen den 3 oktober har vi motsvarande upplägg. Luncherna "bjuder" vi på. Torsdagen den 19 september blir det matchspel, damer mot herrar. Efter anmälan paras deltagarna ihop i hcp-ordning vilket således innebär att du får en motspelare med ett hcp som är liknande ditt.

På tourtävlingarna spelar vi poängbogey indelad i åldersklasser D50-60, D70, H50-60, H70 och H80. Årets 6 bästa resultat adderas över hela säsongen. Prisutdelning i samband med avslutningslunchen.
Under de andra tävlingarna med kanonstart blir det också prisbord för såväl lag som för deltagarna i de olika årsklasserna.
Därutöver ordnas ett lotteri för de mindre framgångsrika spelarna.

Klicka HÄR så ser du årets hela spelprogram för seniorer och HÄR finns tävlingsregler för seniorernas torsdagsspel.
För att se resultaten loggar du in på Tävlingar Seniorer på klubbens hemsida. De kommer också att sättas upp på anslagstavlorna för seniorgolfen.

Spelformer, anmälan och avgifter

Tour och Match

Liksom tidigare spelar vi poängbogey på Touren förutom i matchen damer mot herrar. Valfri tee vid varje speltillfälle.

Vid varje omgång deltar man samtidigt i Guldpengen. Den tävlingen är uppdelad i två klasser, Damer och Herrar. Priserna i form av checkar fördelas proportionellt till antalet deltagare i varje omgång.
Anmälan till det torsdagsspel som inte lottas sker som tidigare i Seniorpärmen i receptionen. För kanonstarter och lottade tävlingar görs anmälan via Min Golf.
OBS! Anmälan ska ske senast klockan 09.00 måndagen före tävling. Ring receptionen om ni missat att anmäla er. De kan eventuellt ge er en plats.
Anmälningsavgifterna för Seniortouren är 100 kr och 50 kr för Matchspelet. Anmälan och betalning till Touren ska ske snarast och görs här. Sista dag för anmälan till Matchspelet är 30 april.

Startavgiften för tourtävlingarna inklusive Guldpengen är 40 kr vid varje speltillfälle och betalas med kort till receptionen vid pärmanmälan, övrig anmälan och betalning sker via Min Golf.

OLD9
OLD 9 för damer och herrar arrangeras även i år av Bengt Johansson och Bengt Nylander som också är tävlingsledare. Spelformen är nio håls poängbogey. Tävlingen går över 6 tisdagar, den 14/5, 28/5, 11/6, 23/7, 13/8 och 27/8 med starttider 8:42, 8:51, 9:00, 9:08 och 9:17. Anmälan sker i den röda OLD 9-pärmen i receptionen.
Tävlingen spelas från tee IV (röd). Vi startar från hål nr 1. Startavgiften är 40 kr som betalas med kort i receptionen. Avgiften går oavkortat till priser. Scorekorten lämnas till någon av tävlingsledarna. Resultaten anslås på tavlan för seniorerna.
De två bästa resultaten under säsongen räknas samman för att utse vinnarna. Avslutningslunch med prisutdelning sker i samband med sista speldagen. Segraren erhåller en inramad teckning med golfmotiv utförd av Tecknar-Anders

Träning
Vi har två träningstillfällen. Chip och Putt den 8:e maj och Pitch den 22:a maj, båda gångerna mellan 10 och 11. Antalet deltagare är begränsat till 10 per gång och till en gång per person. Först till kvarn gäller.
Kostnaden är 30 kr per deltagare. Vi betalar resten. Avgiften betalas som följer:

Seniorträning 22 maj
Pris: 30 kr

Träningstillfälle Datum Innehåll
1 8 maj Chip o Putt Fullbokad
2 22 maj Pitch

Skicka ett mail till info@kdrgk.se om du vill ställa dig som reserv till ev fullbokade tillfällen.

Har du idéer eller förslag? Skicka ett mejl till Seniorkommitténs ordförande nina.blockstrom@gmail.com – vi välkomnar idéer som höjer klubbkänslan och gemenskapen bland våra seniormedlemmar.