Söndagstouren

SunBirdietouren 2017/ Race to Mar Menor


Söndagstouren går i graven och återuppstår som SunBirdietouren!

SunBirdietouren 2017/Race to Mar Menor

Välkommen till en ny säsong! STOR premiär 23 april!!!

Vi kan i år presentera flera spännande nyheter:

- Ny sponsor som i likhet med Nordea Masters (Scandinavian Masters) får sitt namn på tävlingen. VÄLKOMMEN SunBirdie!!

- Vi utökar från två till fyra majors. Den första redan den 14 maj då pokaltävlingen Twining Tea Cup är tillbaka i tävlingsprogrammet efter många års uppehåll. Övriga majors är Olle Tibloms Minne den 4 juni, KM den 12-13 augusti och den sista "vanliga" omgången den 17 september.

- Vi spelar varje söndag från 23 april till 17 september förutom 18 juni, 9 juli, 6 augusti och 10 september då det ligger andra tävlingar i programmet (Ombergs, Golfveckan, Kategori-KM och Beat the Pros).

- SunBirdie ställer upp med två resor till Mar Menor söder om Alicante. Det ena priset går till den som vinner finalen och det andra priset kommer att lottas ut. För att erhålla en eller flera lotter gäller det att prestera enligt dessa tre kriterier:
1: Jonas Abrahamsson och Oskar Lundberg från SunBirdie kommer att gästspela vid tre tillfällen. Första tillfället blir den 30 april. Övriga datum meddelas senare. De av oss som scorar bättre än Jonas/Oskar får en lott för varje "skalp".
2: Varje birdie på 18:e ger en lott
3: Varje birdie på våra fem korthål under majortävlingarna ger en lott.
Utlottningen kommer att ske i samband med finalen.

- Vi kommer i år få se frekvent deltagande från ett antal duktiga juniorer i den nya generation som håller på att blomma ut. Vi ska integrera dessa i spelet och vi lite äldre ska försöka vara bra mentorer för junisarna.

- De som har hcp 5,0 - 9,9 och avser spela frekvent kommer att slippa betala startavgift vid sin 5:e, 9:e och 10:e start.

Regler i övrigt:
• Alla resultat räknas brutto
• Tolv bästa spelarna från O-o-M till finalen
• Kvalomgångarna delas upp i tre olika kategorier med olika poängberäkning:
- Majors där seger ger ger 30 poäng och de 20 bästa får poäng.
- Omgångarna i juli får reducerade poäng. Seger ger 12 poäng och de 10 bästa får poäng.
- Övriga omgångar där seger ger 15 poäng och de 12 bästa får poäng.
Vi sparkar igång söndag 23 april och finalen spelas lördag-söndag 23-24 september.

Vi har tre blocktider, oftast 14.00 – 14.17. De sex söndagar när Söndagsladyn arrangeras blir våra starttider 14.34 - 14.51. Vi spelar 3-bollar för speltempots skull.
Det finns en pärm i receptionen där man tecknar sig för önskvärd blocktid. Tider kan tecknas tills det är fullt, dock senast onsdag kl 12.00, därefter släpps tiderna fria. När det är fullt får var och en ordna egen starttid. Ett krav är att spela med annan SunBirdietourare.

Anmälningsavgift touren: 200 kr (juniorer 100 kr). Betalas innan spelaren spelar sin första omgång. Inga dispenser!
Startavgifter ”omgång”: 50 kr (juniorer 25 kr)
Halva omgångens startavgifter går till omgångens vinnare och tvåa. Den andra halvan går till en pott tillsammans med touravgifterna. Denna pott fördelas enligt följande:
1:a – 5:a O-o-M: 20% * 12% * 8% * 6% * 4%
1:a – 8:a i finalen: 15% * 11% * 8% * 6% * 4% * 3% * 2% * 1%
Alla prischeckar gäller hos Fredrik i shopen som också kommer att bidra med andra fina priser till finalspelet.

Information:
- Vi vill uppdatera en maillista för de som är intresserade av att ha mer information framöver. Maila par.fischerstrom@provisa.se om ni är intresserade.
- Fredrik Sörebo rapporterar Order-of-Merit varje måndag efter spelomgång på en facebooksida som heter "SunBirdietouren KDrGK". Länk: https://www.facebook.com/groups/102180596849307/ Denna sida är också ett bra forum för de som vill kommunicera och sätta ihop egna bollar utanför blocktiderna.

Hcp-gräns för deltagande är 9,9 och vi spelar från backtee.

Sunbirdie AB grundades 2011 och är idag Nordens största golfreseaktör när det gäller "Long Stay-resor". Deras viktigaste och största målgrupp är 40+. Sunbirdie erbjuder också kortare resor som kallas Mid Stay samt Short Stay. www.sunbirdie.com

Pär Fischerström * Felix Lindberg * Mats Flodman * Fredrik Sörebo

 

Medlemssidorna

Veckans väder

Facebook
×