Verksamhet

Välkommen till juniorverksamheten på Kungl. Drottningholms GK!

Här kan du läsa mer om allt från att börja spela golf på Kungl. Drottningholms GK till hur vår juniorverksamhet fungerar, samt vilka träningar och tävlingar som finns för juniorer. Vår målsättning är att skapa en levande juniorverksamhet där vi kan erbjuda träning för alla oavsett vilken nivå man befinner sig på. Det gör vi tillsammans med klubbens tränare, föräldrar och äldre elitjuniorer som verkar som förebilder för våra yngre juniorer.

Så här fungerar klubbens juniorverksamhet
Juniorverksamheten är viktig för oss på Kungl. Drottningholms GK. Här får vi möjlighet att träffa morgondagens spelare och medlemmar. Vi arbetar aktivt för att skapa och bibehålla en juniorvänlig miljö, där alla ungdomar känner sig välkomna. Vi erbjuder juniorträning för alla nivåer av golfare under såväl utomhus- som inomhussäsong.

Vi arbetar efter vår egen utbildningstrappa som är i sex steg, där vi nyligen har tagit det sista steget i att skapa en verksamhet för de juniorer som har golfen som förstaidrott och vill satsa på golfen. För oss är det också viktigt att de knattar och juniorer som deltar i klubbens aktiviteter känner glädje och trygghet på golfklubben.

Knatte & Juniorträning
Från ca 5 års ålder börjar vår Knatteträning, där barnen erbjuds att prova på golf och ha kul tillsammans med kompisar i vår fantastiska golfmiljö. Här kan du läsa mer om vår knatteträning, klicka här.

Från ca 10 års ålder börjar juniorträningen, som vi har delat in i Pitch & Fun-träning, klicka här för de juniorer som är i början av sin golfutveckling, samt i juniorträning för de som har kommit lite längre.

För de juniorer som har golfen som förstaidrott och har kommit ännu längre i sitt spel, erbjuder klubben Team Kungliga, indelat i Framtids- och Elitlaget. Träningen är mer omfattande och inkluderar såväl golf- som fysträning, särskilda temadagar och tävlingsstöd.

Medlemskap på Kungl. Drottningholms GK 
Det finns ett stort intresse för att spela golf på Kungl. Drottningholsm GK Drottningholms GK. Det är vi såklart jätteglada över, men det innebär också att alla som vill bli medlemmar i klubben inte genast kan bli det. För att vi ska kunna erbjuda hög kvalitet på såväl vår bana som på våra medlemsaktiviteter kan vi tyvärr inte ha ett obegränsat antal medlemmar.

Vi har för närvarande kö till fullvärdigt medlemskap på klubben, för såväl juniorer som seniorer. Vi rekommenderar juniorer som har ett stort golfintresse att ställa sig i kö för att så småningom kunna bli erbjuden fullvärdigt medlemskap i Kungl. Drottningholms GK. Här kan du anmäla intresse för medlemskap, klicka här.

I avvaktan på ett fullvärdig medlemskap erbjuder vi juniorer att bli Pitch & Fun-medlemmar. Här kan du läsa mer om ett sådant medlemskap och hur du gör för att bli Pitch & Fun-medlem, klicka här.

Vi har också möjlighet att erbjuda juniorer så kallat tillfälligt medlemskap. Om du är intresserad av det, vänligen kontakta Axel Westin på axel@kdrgk.se eller telefon 070-970 97 61.