Söndagstouren 2020

Söndagstouren premiär 28 april och final 10 oktober.
Söndagstouren 2020

Nu är det dags för återstart av Söndagstouren 2020

Nytt för i år:

• Två klasser (brutto och nettoklass)
  • Deltagarpoäng, 2 bonuspoäng för genomförd deltävling
  • En tourfinal med middag på klubben den 10 oktober.

I övrigt gäller följande:

• Vi bokar egna tider i god tid och annonserar tomma platser på Facebook. Tanken är att så många som möjligt skall kunna vara med. Tänk på att hålla tempot om vi går fyrboll. Lägst score på föregående hål slår ut först. Det gäller att vara READY!
  • Rond- (80 kr) och touravgift (250 kr) skall betalas i receptionen före start
  • En tävlingskod för Golf Gamebook kommer att annonseras inför varje söndag på Facebook. Om alla använder appen Golf Gamebook så kan alla följa tävlingarna live, se leaderboarden.
  • Score skall föras och rapporteras enligt följande:
    a) i Golf Gamebook med kommunicerad tävlingskod
    b) Scoren förs sedan över på ett scorkort som signas och lämnas in i receptionen

Obs, kom ihåg att uppdatera rätt hcp i Golf Gamebook inför rond

Tävlingsriktlinjer

• backtee för damer och herrar
  • brutto- och nettoklass, man är automatiskt med i båda klasserna och prispotten delas lika mellan klasserna
  • Söndagstouren är öppen för alla spelare med hcp
  • minst två tävlingsdeltagare i varje startgrupp
  • alla ronder i S-touren är hcp-påverkande och måste registreras på Min Golf
  • tourpoäng fördelas likt tidigare år i placeringsordning: 15-12-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 (om deltagarantalet understiger 12 reduceras poängtotalen, ex 6 deltagare: 7-5-4-3-2-1, ex 2 deltagare: 3-1)
  • 2 deltagarpoäng delas ut för varje inlämnat scorekort i syfte att premiera flitigt deltagande
  • Slutspel: de 2 sista omgångarna innan finalen ger dubbla tourpoäng
  • Finalomgången ger tre ggr tourpoäng och pelas lördagen den 10e oktober över 18 hål med avslutningsmiddag och prisutdelning. 10 bästa i resp klass deltar. Fyller på om överlappning mellan klasserna så 20 personer får spela, men en spelare kan vinna pris i båda klasserna. Alla som vill får såklart vara med på middag.
  • 75% av rondavgift går till top 3 i resp omgång och klass och 25% går till tourfinalen
  • 100% av touravgiften går till tourfinalen

Må bäste lirare vinna!

Fredrik Lagerman Calle Brogren

Fredrik Nyren Mats Flodman

- Fredrik Sörebo rapporterar Order-of-Merit varje måndag efter spelomgång på en facebooksida som heter "SunBirdietouren KDrGK". Länk: https://www.facebook.com/groups/102180596849307/ Denna sida är också ett bra forum för de som vill kommunicera och sätta ihop egna bollar utanför blocktiderna.