Söndagstouren

Söndagstouren 2023

Snart är det äntligen dags för säsongstart av Söndagstouren 2023!

Efter ett olidligt långt vinteruppehåll, så drar vi igång tävlingssäsongen och hälsar alla välkomna till årets upplaga av touren!

Första tävlingsrundan 2023 kommer att genomföras söndagen helgen efter att banan öppnar för säsongen, så håll utkik och var beredd att anmäla dig!

Kort om Söndagstouren:

• Säsongstävling från backtee (damer och herrar)
  • Order of Merit baserat på de 7 bästa ronderna under säsongen
  • Två klasser (brutto- och nettoklass)
  • Söndagstouren välkomnar alla spelare med max hcp 9,9.
  • Tourfinal över 18 hål med avslutningsmiddag på klubben eller annan restaurang 2023-10-07

2023 gäller följande:

Blocktider för Söndagstouren är söndag eftermiddagar (normalt 14.00-14.17). Här lottas du in i någon av bollarna. Anmäl dig på golf.se senast på torsdag kl. 12.00, sedan släpps blocktider som inte gått åt.

Du kan även boka en egen starttid för att spela Söndagstouren någon annan tid som passar dig bättre. Anmäl dig då till tävlingen på golf.se och skriv din egen starttid i kommentarsrutan, så du inte blir inlottad i någon av blocktiderna. OBS! Du måste spela med någon som också är anmäld till Söndagstouren.

Rondavgift 80 kr skall betalas vid varje tävlingstillfälle och touravgift 250 kr skall betalas i samband med din första tävling för säsongen. Det är viktigt att du gör detta eftersom det utgör underlag för prisbordet.

En tävlingskod för Golf Gamebook kommer att annonseras inför varje söndag på Facebook. Om alla använder appen Golf Gamebook så kan alla följa tävlingen/Leaderboarden live.

Score skall föras och rapporteras enligt följande:

1. a) I Golf Gamebook med kommunicerad tävlingskod.
  2. b) Scoren förs sedan över på ett scorekort som signeras och lämnas in i receptionen eller klubbens brevlåda i ryttargången om receptionen är stängd.

OBS: Kom ihåg att uppdatera rätt hcp i Golf Gamebook inför rond

Tävlingsinformation och riktlinjer

• Backtee för damer och herrar.
  • Brutto- och nettoklass, man är automatiskt med i båda klasserna och prispotten delas lika mellan klasserna.
  • Minst två tävlingsdeltagare i varje startgrupp (man får EJ tävla ensam).
  • Alla ronder i touren är hcp-påverkande. Två rundor undantaget då vi spelar på en specialuppsatt bana. (se sista punkten nedan)
  • Tourpoäng fördelas i placeringsordning: 30, 25, 20, 18, 16, 14, 12, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 5, 3, 2, 1 (en vinnare utses alltså varje vecka).
  • Order of Merit under säsongen baseras (löpande) på de 7 bästa ronderna.
  • Tourfinalen spelas över 18 hål lördagen 2023-10-07 med avslutningsmiddag och prisutdelning till säsongens bästa spelare i brutto- och nettoklass, samt specialpris.
  • De 10 bästa i respektive klass deltar i tourfinalen. Vi fyller på om överlappning sker mellan klasserna så 20 personer får spela, men en och samma spelare kan dock vinna pris i båda klasserna.
  • Tourfinalen ger trippla tour-/placeringspoäng.
  • Alla som vill är välkomna på avslutningsmiddagen lördag 2023-10-07
  • 75% av rondavgiften går till topp 3 i respektive omgång och klass och 25% går till tourfinalen.
  • 100% av touravgiften går till tourfinalen
  • Söndagstouren ingår i tävlingarna Olle Tibloms minne och KM (ej kategori-km). Dessa tävlingar är Tourmajors och dubbla tour-/placeringspoäng utdelas.
  • Två tävlingsdagar, en på våren och en på hösten, kommer att spelas på en specialuppsatt bana och spelas från flera olika tees; 3 hål från Tee I, 4 hål från Tee II, 4 hål från Tee III, 4 hål från Tee IV och 3 hål från Tee V. Bruttoresultat beräknas som vanligt, nettoresultat beräknas på spelarens ordinarie spelhcp från Tee III.

Instruktioner för tävlingsanmälan, Order of Merit och Golf Gamebook

Återigen: Varmt välkomna till säsongen 2023, må bäste lirare vinna och må alla lirare ha kul!

Fredrik Lagerman, Fredrik Grip och Jonas Östregård