Juniortävlingar

Här hittar du information om tävlingar som arrangeras av klubben och även tävlingar och andra aktiviteter som arrangeras av SGDF. Se nedan.

Juniortävlingar på klubben finns för att på ett lättsamt och säkert sätt introducera golf som tävlingsidrott samt för att stimulera sociala kontakter mellan juniorerna. Vi rekommenderar starkt att spelaren kommer igång med tävlande, det är ett av de absolut bästa sätten att få nya golfkompisar och att utveckla sitt golfande!

Det finns tävlingar för alla kategorier av spelare, från rena nybörjare till elit och vi hjälper självklart juniorerna med att komma igång med tävlandet. Vi arrangerar också stora juniortävlingar på klubben på såväl riks- som internationell nivå. Senast sommaren 2018 stod klubben värd för Annika Invitational, en av Europas största elitjuniortävlingar som hostas av världens mest framgångsrika kvinnliga golfare genom tiderna, Annika Sörenstam.

Under rubriken Juniortävlingar på klubben till höger hittar du information om vilka juniortävlingar som spelas på klubben samt årets tävlingsschema. För dig som vill testa på tävlingar utanför klubben så har vi samlat nödvändig information på länken ”Tävlingar Övrigt”. Vi ordnar också klubbmatcher mellan Kungl Drottningholms GK och andra golfklubbar. Du hittar mer information om sådana klubbmatcher under rubriken till höger.
För mer information kring juniortävlingar på klubben, kontakta Axel Westin på axel@kdrgk.se eller ring på 070-970 97 61.

Klubben tar tacksamt emot all form av sponsring, såväl priser till tävlingar som annan form av sponsring. Om du är intresserade av att sponsra vår juniorverksamhet, vänligen kontakta Fredrik Lundgren på fredrik@kdrgk.se eller på telefon 070-757 17 74.

Juniortävlingar övrigt

Året när junioren fyller 13 år öppnas möjligheten att börja tävla utanför klubben. Teen Tour (ca 7 tävlingar), Teen Cup (utslagstävling i 4 omgångar) och JMI (ca 20 tävlingar nationellt) är de tävlingar som finns. För att få en skjuts i sin golfutveckling är det viktigt att du som är förälder tar reda på hur det fungerar med tävlande och ställer upp med skjuts.

Stockholms Golfförbund ordar också junioraktiviteter med fokus på bredd inom ramen för Golfgrabb STHLM samt Golftjej STHLM, samt har uttagningar för deltagande i Golfteam STHLM. Kungl Drottningholms GK har juniorer som regelbundet deltar i såväl bredd- som spetsverksamhet arrangerade av Stockholms Golfförbund. Mer information och länkar till anmälan hittar du nedan.

Golftävlingar arrangerade av Stockholms Golfförbund

Golftävlingar arrangerade av Svenska Golfförbundet