Arcus Sweden AB

Arcus Sweden AB startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycke

Arcus härstammar från det gamla detaljhandels-, produktions- och importmonopolet, Vinmonopolet, i Norge. Det var 1922 som den norska riksdagen, Rikstinget, beslutade att all import, produktion och försäljning till konsumenter skulle ske genom ett statligt ägt monopolföretag. I Sverige skedde i stort sett samma sak, men skillnaden var att den svenska modellen var uppdelat på två företag; Vin & Sprit AB för import och produktion och Systembolaget för detaljhandel.

Arcus strategi är att genom lokal marknadskompentens och fokus stärka och vidareutveckla våra egna och våra partners varumärken och därmed säkerhetsställa långsiktig tillväxt på den svenska marknaden. Vår vision är att både våra kunder och uppdragsgivare skall uppfatta oss som den mest attraktiva partnern. Detta genom att erbjuda en stark varumärkesportfölj med både etablerade och marknadsledande varumärken och nya och innovativa produkter med potential för framtidspotential. Allt för att erbjuda konsumenterna och våra kunder ett sortiment av hög kvalitet som är både attraktivt och levande.

Här är ett urval av våra varumärken: Aalborg, Linie Aquavit, Gammel Dansk, The Dalmore, Jura, Old Rip Van Winkle, Goslings med fler.