Knattegolf 5-9 år

Vår verksamhet börjar från ca 5 års ålder med Knatteträning, som bedrivs på lördagar kl 8.45-11 under vår och höst. Barnen blir indelade i olika grupper utefter ålder och hur långt de har kommit i sin golf. Självklart försöker vi även om möjligt att ta hänsyn till barnens kompisar. Varje grupp tränar under ca 1 timma.

Tillsammans med äldre juniorer som tränare (under ledning av klubbens tränare) syftar knatteträningen till att ge en lekfull introduktion till golfen. Barnet får utmaningar att lösa och får utifrån sina förutsättningar lära sig spelet. Träningen ser inte ut som traditionell träning där tränaren instruerar och jobbar med teknik. Vi arbetar till exempel med tennisbollar. Detta för att låta barnen få möjlighet att hitta golfrörelsen utan att slagna bollar blir en risk för övriga barn runt omkring.

Det är viktigt att barnen är klädda efter vädrets förutsättningar. Vår knatteträning bedrivs utomhus, och för att barnet ska ha så kul som möjligt är det viktigt att vara klädd efter de väderförhållanden som råder. Kom ihåg att märka såväl utrustning som kläder med namn, så att eventuellt borttappade saker kan komma tillrätta.

I april är det åter igen dags för knatteträning på lördagar. Det är sex tillfällen i vår med start den 27 april (uppehåll för Kristi Himmelsfärd den 11/5) och sedan sex tillfällen i höst med start 24 augusti. Träningen kostar 1800 kr .

Vi tränar i två grupper, en grupp 8.45-9.45 och en grupp 10.00-11.00. Betalning sker direkt vid anmälan.

I den första gruppen samlas 5-7 åringarna utanför shopen kl 8.45.  8-9 åringarna samlas även de utanför shopen men klockan 09.55.

Vi tränar 27/4, 4/5, 18/5, 25/5, 1/6, 8/6
Höstens datum är 24/8, 31/8, 7/9, 14/9, 21/9, 28/9

Vi kan tyvärr inte låna ut någon utrustning så tag med egna klubbor. Kom ihåg att märka dem med en namnlapp så att de inte kommer bort. Klä er med kläder efter väder! Utrustning: Järnklubba och putter i rätt storlek.

Är man 10 år eller äldre så kommer man istället ingå i vår Pitch & Fun-träning på lördagar kl 11.15-12.15
OBS! Vid anmälan godkänner du som förälder att bilder som tas vid våra träningstillfällen kan komma att användas på vår hemsida och på Facebook/Instagram.

Anmäl dig här>>